Çarşamba, Temmuz 06, 2005

Turkunu Duz Yazmaq

Ne icin artiq burda yazmiram ya yazammiram!? Teze bir iki aydir ki gorurem Turkieden ve Azerbaijannan buraya gelen olur ve baxan olur. Ozumnen fikirleshirem ki "eshi! Bu garmagarishiq yazilarivi necur bunlar oxuya bilecekdiler?" men azerbaijan turkuyem amma hec vaxt oz dilime yazmagi mene orgetmiyipler, men ancak danismagi basariram! Buranida baslamaxdan menzur buyuydu ki yazmagi orgesem amma Azeri fontun burda yola salammamisham. Ancax neinemeq? Isler boyledir!
Bir hefte bundan gabax internetde bir ayri Azeri weblogdan Koroghlu ve hemide Esli-Kerem nagillarin tapdim. Mene anam ushaxlighimda Esli-Kerem naghilin teriflemishdi amma yadimnan chixmishdi. Bilirdim ki bir gozel tragic bir nagildir. Duneniydi ki dayim menen zeh vurdu, her hefte zeh vurar halimi gerib memleketde sorusha! Dedim Eslinin naghilin mene soyle! Tilfunda naghili bashlayib gurtardi, chox gozel, arasinda neche Asiq havasida menim ichin oxudu! Chox gozeldi, gereh ki asiqlar teriflien destanlarin oz seslerinnen tapam, xususen Asiq Dervish ki Urmienin cox adli ve taninmish Asiqlarinnaniydi ki indi allah rehmet elesin bilesine.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

can qardash

Adsız dedi ki...

salam qardash
necesiz?
hetmen bilirem derslernen bashiz qarishib. inshallah ki berah olar.
azerbaycan fontu istesen XP windowsunda var. control panel de language qismetinde artira bilersen. onu artirsan chox rahat olarsan. men de ocur yaziram.
weblguvin linkin oz weblogim da qoydum!
yasha
behnam